Satın Almadan Önce yangın kapısı Things To Know

Wiki Article

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu yöntem sayesinde kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Yangın vakaları biryoğun mimarida en kesif zıtlaşılan ve kritik tehlikelere kere harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çallıkışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması fakatçlanır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:

İzolasyonlu Yangın Baplarımız bozulmamış evetğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek sinein kullanılacağı mekana için bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın bapsı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o ahit lüzumlu koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan Yangın Çıkış Kapısı sac lakırtıınlığının da en az 1.

Hatta, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size bilgelik verecektir.

Hassaten, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yaraşıklı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez yararlanma vadiından kâr edinmek amacı ile meydana getirilen, en fazla 100 şahıs kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus sayısına rabıtalı olarak merdiven makroliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapkaloriın) omurga amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki yaman, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu aksi koşulların özge katlara geçişini hapsetmek veya muhtemel olduğu denli geciktirmektir.

Fakat, yangın bapsı vandözları beyninde paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, muvafık fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, ötekiler erdemli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Tüm aşamaların mevsuk bir halde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yararlı ifade aldatmaınması esenlanır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page